banner
Jan 3, 2022
6 Views
0 0

Eight Ways to Get Rid of Negative Thoughts Permanently

Eight Ways to Get Rid of Negative Thoughts Permanently

Learn to think positively by visualizing worst and best scenarios

Nothing can ruin a beautiful day faster than negative thoughts of your own. Very often people have no idea how negative their speech is, while others immediately notice it.

A person, without realizing it, can make negative thinking a habit, trying to hedge against frustration. It can also be a way of self-elevation. When a person says to someone, “I told you so,” it raises his self-esteem.

These Silva Method tips and powerful self-programming techniques can help you reprogram yourself and get rid of negative thinking:

1. Don’t believe everything you believe in

Your subconscious mind has been greatly influenced by your past life experience. Are all your assumptions about how the world works correct? For example, you may have learned some beliefs from your parents, but do you really believe in them? If your parents had problems with a neighbor who drove a Porsche, they might unknowingly develop the belief that all Porsche drivers are bad-behaving. And convey this belief to you. But is it really true? Solution: Introspection and CHECK your beliefs.

2. Stop doing what you don’t like

The power of the imagination is incredibly great. But if you don’t give it the right instructions (for example, not to visualize positive results), it will turn to negative thinking patterns stored in your subconscious mind. Solution: Imagine a picture of a favorable outcome for all situations that bother you. Use the Mind Screen to create a picture of the desired result in your mind. Do the exercise more often and more persistently until the mistrust dissipates.

Positiveness leads to happiness; and it’s a matter of choice!

3. Think in grayscale categories

Life is not a series of extremes. It is not black and white and does not consist of situations like “just this way or no way” or “all or nothing.” If you are too fanatical about goals, you will never be happy. If you fear “inevitable” failure, disaster, shame, rejection, it means that you tend to focus on the worst-case scenario. Why? Solution: learn to see the positive sides in any situation, learn to focus on the “average” scenario of events, learn to remember that everything is temporary and that “this too will pass.”

4. Notice the positive

Negative people tend to see negativity in everything. And this prevents them from noticing the positive. If you greatly exaggerate your unhappiness and barely notice the joys available to you, the habit of negative thinking intensifies. Solution: You find what you are looking for – so look for the positive. While not easy at times, it can be found in everything.

5. Do not transfer negativity from a particular case to a general one.

Don’t generalize. If you ask someone out and get rejected, does that mean you will ALWAYS be rejected? Solution: See each failure as a special case and a valuable lesson for the future.

6. Do not attribute the words and actions of others to what is not in them.

Each person has their own life, their own worries, deeds, fears, hopes and dreams, so do not look for hidden meaning in the actions or inaction of other people, in their words or silence! When YOU see some hidden meaning in action, it does not mean that others also see it. Solution: Don’t try to read other people’s minds. The motives that you attribute to certain words / actions of a person are nothing more than your fantasy. Why focus on negative fantasy? Choose understanding and empathy instead!

Meditation can help you know if you are prone to negative thinking.

7. Take responsibility for what you control, but do not try to take the whole world on your shoulders.

Take responsibility for your actions, but when life throws up unpleasant surprises, don’t blame yourself if you did your best. Solution: act according to your capabilities and remember that sometimes all you can control is your attitude to the situation.

8. All humanity does not live by your rules

Each of us has an idea of ​​what is good and what is bad. Your expectations can be one of the main sources of negativity. If you expect your other half to always call you on the way home from work, and he / she does not adhere to this principle, you will be disappointed, because you have a “Call when you leave work” rule, and your other half has half of such a rule is obviously not! Solution: Align your desires with your needs, but be flexible in your expectations.

Learn to think positively by visualizing best and worst case scenarios. Rendering the best scripts is much nicer!

Article Categories:
Interesting
banner

Leave a Reply